Ciasteczka kruche, szybkie i pyszne

Te ciasteczka stały się ulubionymi w naszym domu. Razem z Jasiem robimy całość około godziny. Świetne do współpracy z dzieckiem. I pyszne 🙂

Składniki:

  • 300 g pszennej mąki
  • masło 200 g (musi być masło, nie margaryna!)
  • 3 łyżki cukru pudru
  • kilka kropel aromatu śmietankowego

Wykonanie:

Mąkę wymieszałam z cukrem pudrem. Dodałam aromat i pokrojone na kawałki masło. Zagniotłam jednolite ciasto. Kulę ciasta trzeba włożyć do lodówki – na min. 30 minut. Następnie urywałam kawałki ciasta i w rękach turlałam kulki mniej więcej wielkości orzecha włoskiego. Gotowe kulki ciasta ułożyłam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą kulkę Jaś spłaszczał przy pomocy widelca. Piekłam w piekarniku nagrzanym do 200 u st 15 minut.

Informacje o Magdalena Urbańska

Kobieta, żona, matka, przyjaciółka. Pozytywnie nastawiona do świata. Spędzam czas na dbaniu o siebie i innych.
Ten wpis został opublikowany w kategorii Bez kategorii. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *